Valahol az iPhone megjelenése után lett egyfajta stílusirányzat az okostelefonnal történő fotózás, mely eléggé megosztja a fotográfiában professzionálisan és/vagy hobbi szinten résztvevőket. Nyilván ez a terület inkább a személyes emlékeinket örökíti meg, saját „fotóalbumunkat” gazdagítja, de hallhattunk már ellenpéldát is. 2010-ben jelent meg az Instagram, amely már nem csak simán effektezi-filterezi az ellőt fotót, hanem egyfajta közösségi hálózatot azok köré. Az áttörés után szinte az összes platformon megjelentek ilyen szolgáltatások kisebb-nagyobb sikerrel, a tesztünk alanya viszont csak a fotómanipuláláshoz ért, ám ahhoz nagyon.

magic01fokepernyo.png

A koreai Kiwiple Inc. által fejlesztett Magic Hour egy fotós alkalmazás, mely különlegessége a filterekben és azok személyre szabhatóságában bújik meg. Ezeket a szűrőket csúszkákkal, görbékkel állíthatjuk, így nyílik lehetőségünk a lehető legegyedibb látványvilágot a képekhez rendelni. Mint említettem a nincs szó saját social-networkről (de a kész képeket természetesen bármilyen platformon megoszthatjuk), kapunk ellenben egy Filter Marketet, melybe feltölthetjük saját és letölthetjük mások beállításait, ennek köszönhetően ígér a fejlesztő „végtelen számú” filtert.

magic07filterelonezet.png

Mivel retro-fotózást elég hitelesen szeretné visszaadni az alkalmazás, csak 1:1-es formátumú „filmre” rögzíthetjük a képeket, más képarányt sajnos nem választhatunk ki. Hatalmas előnyt jelent viszont a képméret állíthatósága, ugyanis 640, 800 illetve 1024 pixel széles képeket készíthetünk. A fotó rögzítése után egyből a filter-galériában kötünk ki, ahol kiválaszthatjuk az előre elkészített filtereket vagy a saját beállításainkat is elvégezhetjük: Csúszkákkal színezetet, kontrasztot és fényerőt állíthatunk, majd ugyan ezt RGB színekre bontva, görbékkel is megtehetjük, egyéb effekteket (pl.: vignettálást, ütött-kopott papírtextúrákat, kereteket) rendelhetünk a képhez, melyek intenzitását szintén mi választhatjuk meg. A beállításainkat itt el is menthetjük, ha esetleg újra felhasználnánk, illetve megosztanánk mások számára.

magic03gorbek.png

Nem csak az alkalmazásban készült vizuális-hatások szépek, maga a felhasználói felület is az. Kissé gyermeteg, színes, gyűrött kartonpapír jellegű, gyors és reszponzív, minden egyértelműen megtalálható, könnyű benne a navigálás.

Az aki megelégelte a különböző fotómanipulátor alkalmazások kötöttségeit és sokkal szabadabban szeretnének képeket módosítani, vagy szimplán megszállott kattintgató annak Magic Hour¹ egy igen kedvező alkalmazás. Az inkább bemutató jellegű Magic Hour Free értelem szerűen ingyenes, a teljes verzióért sem kell sokat fizetnünk, jelenleg 380 magyar forintot kér érte a Kiwiple, a GetJar kínálatában pedig korlátozott ideig ingyenesen elérhető a teljes verzió.

¹ Magic vagy golden hour-nak nevezik a fotózásban-filmezésen azt az egy órát, mikor a nap felkel illetve amikor lenyugszik.

A bejegyzés trackback címe:

https://aapp.blog.hu/api/trackback/id/tr254059308

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása